14/03/2012

EVLENME : Türkiye'de fransiz vatandasi veya fransiz - türk (çift vatandas) ile evlenme ve tescili

Türk vatandasi olan bir kisi, Türkiye'de yetkili türk makamlari veya Türkiye'deki Ankara veya Istanbul'da bulunan fransiz baskonsolosluklari huzurunda, fransiz vatandasi veya fransiz ve türk vatandasi (çift vatandas) olan bir kisi ile, resmi nikâh kiyilmak suretiyle evlenebilir.
Dinî nikâh islemleri hiçbir sekilde dikkate alinmaz.

Yetkili türk makamlari huzurunda nikâhla evlenme islemi yapildiysa, fransa baskonsolosluklarinda veya Fransa'da, ikinci defa nikâh islemi yapilmaz. Bu konuda fransiz baskonsolosluklari tarafindan telefon ile bilgi verilmez.
Après la célébration du mariage devant les autorités turques compétentes (le mariage ne peut pas avoir lieu au consulat général de France).
Eslerden biri fransiz vatandasi veya hem fransiz hem de türk vatandasi (çift vatandas) ise, ve nikâh türk makamlari huzurunda kiyilmissa, bu resmi evlilik isleminin fransiz makamlari tarafindan tescil edilmesi ("Transcription du mariage") gereklidir.
Bu konuda  Türkiye'deki Ankara veya Istanbul'da bulunan fransiz baskonsolosluklari tarafindan telefonla bilgi verilmez.
Aucun renseignement ne sera donné par téléphone à ce sujet par les consulats de France à Ankara ou à Istanbul.

NIKAH TESCILI ("Transcription") Türkiye'de, Ankara veya Istanbul'da bulunan fransiz baskonsolosluklarinin nüfus isleri servisi (service d'état civil du consulat) tarafindan yapilir.

Tescil isleminin yapilmasi için, randevu alindiktan sonra, eslerin Türkiye'deki Ankara veya Istanbul'da bulunan fransiz baskonsolosluklarinin nüfus isleri servisine BIRLIKTE ve BIZZAT gidip tescil islemleri için gerekli belgeleri, eksiksiz olarak sunarak basvuruda bulunmasi gerekir. Eksik dosyalar kabul edilmez.
Pour la transcription du mariage, après avoir pris rendez-vous, les conjoints devront se présenter ENSEMBLE au service d'état civil du consulat général de France à Ankara ou à Istanbul,  munis de l'ensemble des documents. Tout dossier incomplet est refusé.

Fransiz baskonsoloslugunda nikah tescil islemi tamamlandiktan sonra, fransiz vatandasi olan esin nüfus kayitlarinda gerekli güncelleme muameleleri yapilir ve eslere fransiz evlenme cüzdani verilir.
Après la transcription de l’acte de mariage au consulat général de France, elle donne lieu à la délivrance d'un livret de famille français et à la mise à jour de l'état civil du conjoint français.

Aucun commentaire: